неділя, 30 червня 2019 р.

В ЗДОРОВОМУ ТІЛІ — ЗДОРОВИЙ ДУХ



Якщо цієї зими в Тебе надто багато планів, аби хворіти, приєднуйся до компанії прибічників здорового способу життя. Сьогодні я розповім, як підвищити імунітет та захистити себе від вірусів, що так і чатують на Тебе холодної пори року.

Гарне самопочуття — запорука чудового настрою, цікавих ідей та нових звершень. Але що робити, аби хвороби і віруси забули й думати про Тебе? Спробую допомогти.

Харчуйся правильно! Дієтологи не втомлюються повторювати — щоденне вживання кисломолочних продуктів покращує травлення та сприятливо впливає на загальний стан організму. Не забувай про лимони, апельсини, малину, липу та мед — в період холодів ці продукти найкраще захистять Тебе від простуди та грипу. Що вже казати про часник та цибулю — справжні скарбниці вітамінів.

Пам’ятай! Більшість імунних клітин знаходяться в шлунково-кишковому тракті. Ось чому таким важливим є отримання достатньої кількості білків, жирів та вуглеводів щодня. 

Як підняти імунітет взимку

Займайся спортом! Ні, це зовсім не означає з ранку до вечора бігати, робити сальто і щопівгодини обливатися холодною водою. Варто просто записатися на якусь спортивну секцію: волейбол, басейн,теніс, а, можливо, Тебе зацікавлять танці?

Відпочинок теж обирай активний. Прогулянки парком, вік-енди за містом, велопробіжки і тур-походи неодмінно повинні з’явитись в Твоєму розкладі. Важливою є і ранкова зарядка. Кілька вправ — і Ти вже готовий творити нові справи.

Як підняти імунітет взимку

Дотримуйся режиму! Здоровий сон, вчасні прийоми корисної їжі та «Ні!» стресам і негативу — ось запорука Твого здоров’я та гарного настрою. Постійні зміни розпорядку дня призводять до стресового стану і негативно впливають на Твій організм, знижуючи імунітет. Пам’ятай про це, коли плануєш свій день.

Зверни увагу! Сидіння цілими днями в соціальних мережах за комп’ютерними іграми аж ніяк не додасть Тобі здоров’я, а лише погіршить осанку та нашкодить зору.

Немає коментарів:

Дописати коментар