неділя, 30 червня 2019 р.

ДИТИНА І ПЛАНШЕТ: ЯК ОТРИМАТИ ВІД ҐАДЖЕТА ТІЛЬКИ КОРИСТЬ



Дитина і планшет: як отримати від ґаджета тільки користь
Якщо раніше діти могли цілими днями бавитися на вулиці, то тепер безліч яскравих розваг їм дарує смартфон або планшет. Ти теж не випускаєш із рук зручний ґаджет?
Тоді Тобі просто необхідно знати, як отримувати від нього максимум користі!


Уявляєш — в Україні двоє з п'яти малят віком до двох років уже користуються планшетом або смартфоном! Що вже й казати про дошкільнят, а тим більше підлітків! І не дивно — адже цифровий пристрій дає можливість спілкуватися з друзями, дивитися онлайн цікаві фільми, грати в ігри... 
Цей дивовижний світ може захопити Тебе повністю!

Утім, у всьому треба знати міру.  Планшет може як допомогти Тобі розвинути свій талант, так і завадити насолоджуватися життям. Тож якщо Ти помічаєш, що мама засмучується, коли знову бачить Тебе з ґаджетом, варто замислитися і прислухатися до порад!

Грай у розвивальні ігри
Серед безлічі онлайн-іграшок обирай ті, які не просто захоплюватимуть, а й робитимуть Тебе розумнішим, кмітливішим та уважнішим. А отже — кращим!

Підключай батьків
Повір — їм теж хочеться дізнатися, що таке цікаве Ти постійно роздивляєшся у своєму планшеті. Переглянь разом з ними відео, покажи їм веселу гру. Або почитайте усі гуртом хорошу книгу вголос!

Виходь на вулицю
Там — нові враження, які аж ніяк не зміг би подарувати Тобі планшет. А ще — друзі, з якими можна пограти у справжню гру. Наприклад, у м'яча. Або в монополію. Рухайся, насолоджуйся гарною погодою, а смартфон використовуй хіба що для того, щоб сфотографувати чудові краєвиди!

Грайся справжніми іграшками
Якими б захопливими не були онлайн-ігри, жодній дитині вони не замінять традиційних іграшок: ляльок і машинок, конструкторів і пазлів. Справжні іграшки, які можна помацати — це не тільки незрівнянне задоволення, а й розвиток Твоїх здібностей, мислення та уяви. Не забувай про це!

Відклади ґаджети перед сном
Якщо не хочеш бути невиспаним, втомленим, сумним, а на додачу ще й з червоними очима — за годину-дві до сну поклади планшет і смартфон подалі. Присвяти цей час собі та відпочинь від світла екранів. Почитай, помрій, поспілкуйся з сім'єю. Гарантую — сон після такого гарного та спокійного вечора буде міцним та приємним!

Немає коментарів:

Дописати коментар